Tips när du jämför sjukvårdsförsäkringar

sjukvård och läkare

Sjukvårdsförsäkringar blir allt mer populära, särskilt som trycket på den allmänna vården ständigt verkar öka. Idag kan det ta veckor eller månader (om inte år!) att få tid hos en specialist eller att få tid för en operation som inte betraktas som akut. Att teckna en sjukvårdsförsäkring är ett bra val om du vill se till att du kan få bästa möjliga vård så snabbt som möjligt om du skulle råka ut för hälsobesvär.

Alla sjukvårdsförsäkringar är dock inte likadana och det är viktigt att du noga jämför olika erbjudanden innan du slår till på en försäkring. Här är några saker att kika lite närmare på.

Hjälpcentraler

Finns det någon hjälpcentral att kontakta? Många aktörer som erbjuder sjukvårdsförsäkringar har en hjälpcentral dit du kan ringa för att få råd och dessutom svar på om du behöver boka tid för undersökning. Den sjuksköterska du får tala med kan självklart hjälpa till att boka in en tid åt dig.

Självrisk

Det är givetvis en fördel om du betalar en så låg självrisk som möjligt. Ännu bättre är om du inte behöver betala någon självrisk över huvud taget. Notera dock att du kan behöva betala en lite högre premie om du inte betalar självrisk för behandlingar, operationer, med mera.

Storleken på nätverket

En privat sjukvårdsförsäkring är bara fördelaktig om försäkringsbolaget har ett stort nätverk av specialister. En bra sjukvårdsförsäkring ger dig tillgång till ett nätverk av åtminstone 1000 specialister spridda runt om i landet. En extra fördel är om nätverket även inkluderar sjukhus och specialister i andra länder.

Begränsningar

En del sjukvårdsförsäkringar har begränsningar när det gäller antingen behandlingstid eller belopp, eller både och. Det är givetvis en fördel om det inte finns några begränsningar. En bra sjukvårdsförsäkring ger dig möjlighet till den bästa vården utan beloppsbegränsningar under hur lång tid som helst.