Bilförsäkringscase – påkörd på parkering

För några veckor sedan blev en bekant påkörd när han stod stilla på en parkering till en matbutik av en annan bil. Han satt i bilen medan han fick se en bil som backade för att komma in på parkeringsplatsen. Det var en gammal tant med den ansedda åldern 85år! Hon backade väldigt lugnt och försiktigt men såg tyvärr inte min vän, som sittandes vid ratten fick se den andra bilen backa vinkelrätt rakt in i passagerardörren på sin Volvo C30.

Som tur var gick det hela att lösa enkelt på plats då den gamla tanten direkt erkände sig skyldig, han hade ju trots allt stått helt stilla med sin bil och då kan man inte orsaka en trafikskada. Nu hade min vän ett heltäckande skydd på sin bilförsäkring med en helförsäkring, men det spelar ingen roll i det här fallet eftersom det är den andra bilens ägare som får bekosta vagnskadan. Eftersom den gamla tanten hade helförsäkring på sin bil så löser försäkringsbolaget kostnaden för att reparera skadan på passagerardörren, förutom den självrisken som tanten självklart får stå för själv. Nu blev skadorna väldigt små, endast en mindre buckla och några repor, men det kostar trots allt att återställa det.

Tantens bil fick inte ens en liten skråma då det var stötfångaren som bucklade till bildörren. Det hela gick att lösa väldigt smidigt, men troligtvis har nog den gamla tanten parkerat för gott efter den här händelsen.