Så jämför du bilförsäkringar

Jämför försäkring hos Compricer >>
Jämför försäkring hos Insplanet >>

Bilförsäkringar kan kännas onödiga, men när olyckan är framme vill man inte stå utan bilförsäkring. Det är dock aldrig smart att betala för mycket, inte ens för något så nödvändigt som en bilförsäkring. Du kan spara ganska många hundralappar per år och samtidigt få ett så pass bra försäkringsskydd som möjligt bara genom att granska försäkringsbolagens erbjudanden lite extra noga. Här får du bra tips på hur du jämför bilförsäkringar.

Alla försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar har samma tre typer av grundläggande försäkringslösningar, nämligen trafikförsäkring (som för övrigt är obligatorisk för alla fordon i allmän trafik), halvförsäkring (delkasko) och helförsäkring. När du jämför bilförsäkringar mellan olika försäkringsbolag ska du alltså först och främst vara noga med att jämföra mellan försäkringar på samma nivå.

Nästa steg är att se vilka försäkringsmoment som ingår i respektive försäkringslösning. Om vi tar halvförsäkringen som exempel, så kan du alltid räkna med att få det försäkringsskydd som ingår i trafikförsäkringen tillsammans med ersättningsmöjligheter vid brand, glasskada, stöld, med mera. Sedan finns det ett antal försäkringsbolag som är mer generösa än så. En del försäkringsbolag inkluderar till exempel ersättning för fel drivmedel och förlust av nycklar i halvförsäkringen. Andra försäkringsbolag erbjuder inte dessa tillägg till den ordinarie försäkringen ens för helförsäkringen.

[ad name=”compricer250x240″]

Sedan kan du med fördel kika på de självrisker som gäller för olika försäkringsbolag. Ett försäkringsbolag kan erbjuda mycket låga premier, men i gengäld är självriskerna betydligt högre än genomsnittet. Här får du göra en avvägning mellan ditt intresse av att betala så lite i löpande kostnader som möjligt och ditt behov av trygghet om olyckan skulle vara framme.

Sist, men inte minst, ska du givetvis jämföra priser. Kom bara ihåg att jämföra äpplen med äpplen, inte med päron. Det är nämligen mycket få bilförsäkringar som är exakt identiska. Lycka till i ditt sökande efter en bra och billig bilförsäkring!

Jämför försäkring hos Compricer >>
Jämför försäkring hos Insplanet >>

Lämna ett svar