Bilförsäkringar och försäkringsbolag

Försäkringspremier är inte särskilt roliga att betala. Du får ju inget konkret i motprestation. När du betalar din försäkringspremie betalar du egentligen för möjligheten att få ersättning om olyckan någon gång i framtiden skulle vara framme. För många typer av försäkringar kan det dessutom kännas som att du betalar för mycket. För de flesta försäkringstyper finns bara ett eller två ”paket”. En typisk försäkring är liksom inte särskilt flexibel. Inte sällan betalar du för ett antal försäkringsmoment som du aldrig kommer att ha användning av.

När det gäller bilförsäkringar har du dock möjlighet att till stor del skräddarsy ditt försäkringsskydd. Alla försäkringsbolag erbjuder de tre huvudsakliga momenten i bilförsäkringen, det vill säga den obligatoriska trafikförsäkringen, halvförsäkringen (delkasko) och helförsäkringen, men du kan skruva på en hel del parametrar för att dels få ner den totala kostnaden för ditt försäkringsskydd, och dels få ett försäkringsskydd som är perfekt anpassat för ditt bilägande och ditt användande av bilen.

Om du har en äldre bil behöver du till exempel sällan en vagnskadeförsäkring. Genom att ta bort detta försäkringsmoment kan du få ner kostnaden för försäkringen med ganska många hundralappar per år. Om värdet på bilen är i princip obefintligt kan du till och med avstå från att teckna halvförsäkring. Du kan även öka självriskerna för vissa skadehändelser för att få ner din försäkringspremie. Har du en ny bil kanske du inte behöver vagnskadeförsäkringen på grund av att du har en vagnskadegaranti genom köpet. Som du ser ska du alltid utgå från ditt försäkringsbehov när du tecknar en bilförsäkring.

En sak du absolut ska göra är att jämföra priser mellan olika försäkringsbolag. Varje försäkringsbolag har sina egna förutsättningar och sina egna specialiteter, vilket gör att priset för en bilförsäkring inte är identiskt hos alla försäkringsbolag. Har du en bil av ett mer ovanligt märke ska du i första hand vända dig till ett försäkringsbolag som specialiserar sig på just det märket.

Nästan alla försäkringsbolag erbjuder bilförsäkringar. Det är naturligt, alla som äger en bil som är avsedd att användas i allmän trafik måste ju ha åtminstone en trafikförsäkring. Vissa försäkringsbolag anses generellt vara bättre på just bilförsäkringar än andra. Det kan till exempel handla om att man har billiga premier relativt andra försäkringsbolag samt att villkoren för respektive försäkringsmoment (delkasko, vagnskadeförsäkring, etc.) är särskilt fördelaktiga. Här är tre försäkringsbolag som är duktiga på att ta fram bra bilförsäkringar för kostnadsmedvetna kunder.

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar erbjuder endast sakförsäkringar. Det gör att man kan fokusera på att skapa de allra bästa försäkringserbjudandena för exempelvis bilförsäkringar. En styrka med Moderna Försäkringar är att man tenderar att ligga i topp på listorna över de försäkringsbolag som har lägst premier, och detta för en mycket stor mängd bilar. Att försäkra en Volvo kombi är inte särskilt dyrt oavsett till vilket försäkringsbolag man vänder sig, men att försäkra mer ovanliga bilar, särskilt sådana med en stor motoreffekt, kan bli kostsamt. Hos Moderna Försäkringar behöver det dock inte bli så. En annan fördel med Moderna Försäkringar är att man helt enkelt har tagit bort självrisken för en del vanliga skador. För andra skadehändelser är självrisken kraftigt nedsatt i jämförelse med andra försäkringsbolag.

Salus Ansvar

Salus Ansvar erbjuder ett komplett utbud av försäkringslösningar, både för privatpersoner och företag. Salus Ansvar är känt för att erbjuda en mängd tillägg utan extra kostnad. Tecknar man en halvförsäkring hos Salus Ansvar får man till exempel ersättning för kupéskada och förlust av nyckel. Man kan även få ersättning om man skulle råka tanka bensin i en dieselbil. Salus Ansvar använder sin webbplats som främsta försäljningskanal. Det märker man inte minst på att man får fem procent rabatt på bilförsäkringen om man tecknar den direkt på nätet.

Netviq

Netviq är ett försäkringsbolag som satsar hårt på att försöka hålla de absolut lägsta priserna på försäkringar. Man erbjuder ett nära på komplett utbud av försäkringar för privatpersoner, däribland bilförsäkringar. Netviq erbjuder sina kunder stora möjligheter att skräddarsy sina bilförsäkringar med ett antal tilläggstjänster och självriskjusteringar.

Lämna ett svar