Bilförsäkringar och försäkringsbolag

Jämför försäkring hos Insplanet >>

Försäkringspremier är inte särskilt roliga att betala. Du får ju inget konkret i motprestation. När du betalar din försäkringspremie betalar du egentligen för möjligheten att få ersättning om olyckan någon gång i framtiden skulle vara framme. För många typer av försäkringar kan det dessutom kännas som att du betalar för mycket. För de flesta försäkringstyper finns bara ett eller två ”paket”. En typisk försäkring är liksom inte särskilt flexibel. Inte sällan betalar du för ett antal försäkringsmoment som du aldrig kommer att ha användning av.

[ad name=”compricer250x240″]

När det gäller bilförsäkringar har du dock möjlighet att till stor del skräddarsy ditt försäkringsskydd. Alla försäkringsbolag erbjuder de tre huvudsakliga momenten i bilförsäkringen, det vill säga den obligatoriska trafikförsäkringen, halvförsäkringen (delkasko) och helförsäkringen, men du kan skruva på en hel del parametrar för att dels få ner den totala kostnaden för ditt försäkringsskydd, och dels få ett försäkringsskydd som är perfekt anpassat för ditt bilägande och ditt användande av bilen.

Om du har en äldre bil behöver du till exempel sällan en vagnskadeförsäkring. Genom att ta bort detta försäkringsmoment kan du få ner kostnaden för försäkringen med ganska många hundralappar per år. Om värdet på bilen är i princip obefintligt kan du till och med avstå från att teckna halvförsäkring. Du kan även öka självriskerna för vissa skadehändelser för att få ner din försäkringspremie. Har du en ny bil kanske du inte behöver vagnskadeförsäkringen på grund av att du har en vagnskadegaranti genom köpet. Som du ser ska du alltid utgå från ditt försäkringsbehov när du tecknar en bilförsäkring.

En sak du absolut ska göra är att jämföra priser mellan olika försäkringsbolag. Varje försäkringsbolag har sina egna förutsättningar och sina egna specialiteter, vilket gör att priset för en bilförsäkring inte är identiskt hos alla försäkringsbolag. Har du en bil av ett mer ovanligt märke ska du i första hand vända dig till ett försäkringsbolag som specialiserar sig på just det märket.

Jämför försäkring hos Compricer >>
Jämför försäkring hos Insplanet >>

Kommentera